15 minuta za tvoj postpartum kućni wellness

15 minuta za tvoj postpartum kućni wellness

Ovaj neobični ukras na trudničkom trbuščiću mnogim ženama može biti zabrinjavajuć.

Nakon cijele trudnoće i poroda kući ste s bebom. Upoznajete se, mazite, ljubite…ali u tom ružičastom oblaku nije sve baš tako ružičasto, zar ne? Dok se upoznajete, pokušavaš naučiti i što koji način plača znaći, noći su vrlo često besane, a krugove koje prošetaš po stanu ljuljuškajući i pjevajući pjesmice više ni ne brojiš….U svim tekstovima o postpartumu naći češ savjete da paziš na sebe. Kad je mama dobro i beba je dobro. I zaista, to je rečenica koja nam uvijek treba biti na pameti. Ipak, savjeti o odlaženju na razne tretmane su blago nerealni, zar ne? Ja znam kako je kad nisi sigurna možeš li otići do prodavnice u nabavku sama, a kamoli na masažu. Ustvari, pomisao na isključeni mobitel na jedan sat bi u tom trenutku bio više uznemirujući nego opuštajući.

Kako onda brinuti da se naše baterije ne isprazne do kraja?

 1. Jedite nutritivno kvalitetnu hranu.
 2. Hidrirajte se dovoljno.
 3. Budite blage prema sebi i umjesto beskrajnih to-do lista postavite sebi jedan prioritet taj dan.
 4. Otvoreno tražite pomoć. Nije da vam netko ne želi pomoći, ali ljudi su uglavnom zauzeti svojim ritmom života i ako otvoreno ne izgovorite što vam treba ne možete očekivati da će vam ostali čitati misli.
 5. 15 min dnevno lezite na Pranamat ECO akupresurnu prostirku.

 

Ovaj blog post će vam otkriti kako vam ova prostirka može biti idealan saveznik u postpartumu.

Pranamat ECO je akupresurna podloga na kojoj je više od 10000 bodljikavih iglica koje su raspoređene u lotos cvjetove. Ti bodljikavi cvjetovi u dodiru s vašom kožom povećavaju protok limfe i krvi. Tako poboljšan metabolizam i oksigenacija utječu na dobrobit cijelog tijela.

Pranamat ECO je jedina masažna prostirka čija je učinkovitost dokazana kliničkim istraživanjima. Tako redovno korištenje dokazano djeluje na:

 • umanjivanje stresa i anksioznosti (hello postpartum)
 • smanjenje napetosti i boli u vratu, ramenima i leđima (nakon cjelodnevnog nošenja, dojenja i spavanja u jako čudnim pozicijama)
 • poboljšavanje kvalitete sna (definitivno nam ne može pomoći u kvantitetu sna, ali barem da to malo sna bude kvalitetno)
 • pomaže kod glavobolja i migrena
 • poboljšava tonus kože (oporavak nakon trudnoće i poroda)
 • poboljšava koncentraciju
 • pomaže kod bolnih menstruacija.

Zbog svega ovoga Pranamat ECO je najbolji poklon koji sebi možete priuštiti u postpartumu. Ono što morate znati je da prvi kontakt s ovom prostirkom može biti intenzivan. Na naš osjećaj utječe debljina kože, količina masnog tkiva, faza menstrualnog ciklusa…

Za početak svoju prostirku stavite na mekanu podlogu i lezite u laganoj odjeći. Kad legnete pokušajte se ne pomicati. Prvih nekoliko trenutaka možete osjetiti nelagodnost, ali uskoro će krenuti osjećaj topline i opuštanja. Nekoliko načina na koji možete koristiti svoj set u postpartum, a za koje trebate izdvojiti do 15 min (toliko možemo uložiti za sebe, zar ne):

– 3 min. Stanite na prostirku stopalima. Može i u tankim čarapama. Ostanite tako 3 min, nabrojite 3 stvari na kojima ste zahvalne taj dan i osjetite protok energije

– 10 min. Postavite svoju prostirku na kauč ili fotelju i opustite svoja leđa. Iskoristite tih 10 minuta za vaš omiljeni napitak i dok ga pijete uključite sva osjetila. P.S. možete čak i dojiti za to vrijeme.

-10 min. Stavite svoju prostirku na pod i lezite na trbuh poboljšavajući tako tonus kože. Za to vrijeme pustite svoju omiljenu glazbu i opustite se.

-15 min. Prije odlaska na spavanje lezite na svoj set kako bi se opustile i osigurale kvalitetan san. Još jednom nabrojite sebi na čemu ste sve zahvalne i čestitajte si.

Radiš izvrsan posao, Mama❤!!!!

Za narudžbu i više informacija posjetite službenu stranicu Pranamat ECO:

https://pranamat.hr/zenazeni. S kodom DRPETRA imate sjajnu ponudu uz koju dobivate i Moon jastuk na dar (koji inače vrijedi 100 eura).

Vjerujem u tebe,

Ako ti se svidio ovaj tekst molim te podjeli ga s drugim ženama koje bi trebale ovo čuti, a mi se vidimo ovdje svakog 15-og.

… i da, ne zaboravi se subscribeati na besplatni newsletter 🙂

Post by Petra Kojan

Comments are closed.